dinsdag 7 mei 2013

Avondje Tongplaat

Jacob had mij gevraagd om zaterdagavond naar de Tongplaat in Dordrecht te gaan. Eigenlijk kon ik niet meer lopen maar ben uiteindelijk toch gegaan. Het lopen was overgegaan in strompelen.
We kwamen bij de plas, en werden al gelijk tegemoet gezongen/geroepen door Groenpootruiters, Bosruiters en enkele Kleine plevieren. We hadden nog 2 Rouwkwikstaarten verder was het op het eerste gezicht ronduit stil.
Engelse Kwikstaart
De groep Gele kwikken was nog steeds aanwezig, en daarom begonnen we ze even af te checken voor wat Engelse en Noordse Kwikken. Door Jonathans 'Arendsoog' waren deze 2 soorten al snel gevonden en begonnen we de plas over te kijken. Op de plas zelf zaten nog: een Toendrarietgans, een Zomertaling en een Tafeleend. Ook de steltjes waren erg interessant en nogmaals kwam onze speurder met een Krombekstrandloper! aanzetten. (niet letterlijk) Dit was een nieuwe levenslijstsoort!
 Krombekstrandloper
(2 kreekje langs het grote water. De linkse vogel is de KrBS)
 

De jongens van de Biesbosch waren bezig met de jaarlijkse 'Big day' en wezen ons nog een Temmincks Strandloper. Terwijl wij ons best deden om die Krombek te vinden. We liepen terug en keken toen nog tegen een prachtig landschap aan, versierd met een regenboog.


 
Het was weer een heerlijk avondje met mijn 250e levenslijstsoort!

2 opmerkingen: