maandag 28 oktober 2013

3 nieuwe lifers op de Mavla2

Pa wilt u naar de maasvlakte een zaterdag. Deze vraag was afgelopen week een aantal keer aan bod gekomen. Totdat het beslissende antwoord 'ja' kwam. Zo vertrokken we zaterdagochtend om 8uur met Jonathan en de Molenaartjes richting de maasvlakte.

Nadat we daar aangekomen waren. Was het aan het begin even koud maar wat ons te wachten stond maakte ons weer warm. De arendbuizerd konden we door de afstand en vooral door het tegenlicht niet vinden. Zodat we met 2 vogelaars tevens volgelaars (die daar niet bekend waren) achter ons aan gereden naar de izabeltapuit en die we zodoende na 200 meter gelopen te hebben konden meerekenen als soort #258. Een prachtige vogel die bij veel vogelaars al hoog op de verlanglijst stond. Hij/zij trok op met een tapuit die elkaar regelmatig in de haren vlogen.


Ook de tapuit kwam nog even om een prachtig fotografisch plekje kijken.


De zwarte roodstaarten die daar prachtig rondhipten op de basaltblokken met een stukje verderop eveneens op de basaltblokken lifer nr2 voor vandaag de kuifaalscholver, die daar geweldig dichtbij zijn vleugels aan het drogen was, en even later weer vrolijk rondzwom.

Na nog even een vergeefse poging voor zwervende heidelibel en patrijs op de vuurtorenvlakte gedaan te hebben werd het tijd voor een arendbuizerd.
Bij aankomst werd deze meteen aangewezen en zo had ik hem voor het eerst gezien en Jonathan en de Molenaartjes hadden hem al voor de 2e of 3e keer. Maar iedereen was tevreden.


Zo eindigde deze dag met de doos met twixen die rondging en een tevreden gevoel van iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten