maandag 2 december 2013

De mediavogel

De geruchte ging maandag al rond sperweruil in Zwolle! Voor de snelle twitchers was het geluk want na veel stress konden veel vogelaars deze prachtige uil in het lantaarnpaallicht bekijken.
De sperweruil is een vogel die de mensen aanspreekt (veel meer dan een Swinhoes boszanger maar dat is een verhaal apart) En waren alle kranten en tv-programma's er als de kippen bij om vogelaars te interviewen, ongelukken te filmen en de sperweruil te fotograferen. Zo had ik al heel vroeg in de planning staan om een dag richting  Ede te gaan voor de landelijke Sovon-dag. Maar een sperweruil als toetje kan ook geen kwaad. Zo stapten we 6:34 i.p.v. 6:18 in de auto, om op weg te gaan naar de speul. Na een lekker ritje van ongeveer 2uur stapten we uit om in het halfdonker de vogel te gaan zoeken. Het was aan CornĂ© de eer om de vogel te ontdekken. Die al vrijwel meteen opvloog om op een lantaarnpaal te gaan zitten.Het werd langzamerhand licht en de toeloop van vogelaars was ook niet mals. Zo werd het beestje voortdurend achternagehold om maar de beste foto te krijgen. Af en toe was dat niet nodig omdat de uil op een gegeven moment op 2meter afstand van een paar vogelaars in de berm dook om een prooi te vangen dit mislukte helaas.
Door het betere licht kreeg ik ook meer de kans om betere foto's te maken. 
Zo en dat was nummer 263 (met kwikstaarten erbij) in de pocket. Nu de Swinhoes nog ;)

De dag in Ede was erg interessant met veel lezingen van o.a. Pim Wolf en Jan van der Winden. Gave informatie over de gierzwaluw, zwartkopmeeuwen en rietvogels.

1 opmerking: