zaterdag 18 januari 2014

Twitches en wintervogeltellingen

Het werd weer eens tijd om wat van me te laten horen via mijn blog. Hieronder neem ik jullie mee met de twitches vanaf de sperweruil.
Ik heb een nieuwe camera gekocht en die moest natuurlijk meteen uitgetest worden op een zonsondergang bij de molens van Kinderdijk.
 
Op de terugweg van school had ik voor hier een redelijk schaarse keep die totaal niet schuw was. En als je naast de voederplek staat met een theedoek over je hoofd om koolmezen te fotograferen doet het ook nog wonderen. Met een 55 millimeter lens moet je het maar met kwalitatief vrij slechte foto's doen. Maar waar een wil is, is een weg.
 
  
De buffelkopeend stond ook op de verlangjaarlijst en daarom gingen we met het openbaar vervoer richting Barendrecht. Na veel overstappen en gepruts waren we aangekomen bij de betreffende plas, waar het na 5 min al raak was. De vogel was veel dichterbij te bekijken en liepen we langs groepen Tafeleenden en toen we op de steiger stonden kwam de vogel al snel dichterbij waarna we wat leuke plaatjes konden maken van beide soorten.wordt vervolgd
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten