vrijdag 26 april 2013

Van dagvlinders, vogels en nog wat...

Ik was vroeg thuis van school en was van plan vanwege het mooie weer maar eens een rondje te doen. Onder de les alvast Jacob ge-sms't om een rondje te doen. En dat werd al snel bevestigd en de tijd werd afgesproken hoe laat ik bij hem was. Dat werd 3 uur, we besloten eerst naar Nieuwland te gaan voor Bokje dit leverde weinig resultaat. Wel een zingende Rietgors en een Kievitsnest wat ons door Roel Meijer werd aangewezen.
Kievitsnest
We hadden op de plek van de toekomstige Visdieven/Oeverzwaluwenkolonie op het Nieuwland, nog een Tureluur en een Waterhoen. Verder was het stil, en besloten we het fietspad langs de A15 te nemen voor Tuinfluiter en wat andere zangvogels. Qua vogels was het stil maar we hadden nog wel Klein koolwitje, Klein geaderd witje en Bont zandoogje.
 Bont zandoogje
 
Klein geaderd witje
 

Nadat we over de Witte brug bij Papendrecht waren gegaan. Gingen we naar het Alblasserbos van Oud-Alblas voor wat zangertjes, maar ik hoopte op Oranjetipje. We reden het bos in waar we tegemoet gezongen werden door Tjiftjaf, Zwartkop, Winterkoning, Roodborst en een nieuwe jaarlijstsoort Tuinfluiter. Na een Groot koolwitje op naam gebracht te hebben, en Jacob wat geluiden gevraagd/geleerd te hebben, reden we verder naar een open plek in het bos waar wat Fluitenkruid en Brandnetel stond en wat Gehakkelde Aurelia's en Witjes rondvlogen.
We reden door, totdat ik boven op mijn remmen stond , en riep: 'ORANJETIPJE!!!'  Het was een prachtig mannetje die waarschijnlijk nog maar net een dag oud was. Het moment was aangebroken van fotograferen. Wat dan ook een mooi resultaat opleverde.

2 opmerkingen: