donderdag 28 maart 2013

Rode Dwergen

De week na mijn verjaardag (24maart) was/is een mooie week geworden.
Onze laptop was er mee gestopt (Tegenwoordig heet dat gecrasht, met een duur woord ;-) Dus moest de laptop volledig gemaakt worden en weer klaar worden gemaakt voor het volgende blogbericht.
Toen ik bezig was ging mijn mobiel af en zag een sms-je van Corne Stam: Geweldig mooie (geringde!)  Dwerggans tp in polder Blokweer langs buitenpad ongeveer thv 8e mole HBO.
Zo luidde het bericht, maar ik moest verder mijn vader helpen.
20 min later wilde ik maar achter de laptop kruipen, maar toen schoot mij te binnen. Shit ik moet naar de Dwerggans ik als een gek mn bullen gepakt en naar de plek des (on)heils geracet.
Daar aangekomen zat adri al platen te maken van een op 30 meter afstand zittende Dwerggans!!
Ik heb gelijk wat foto's gemaakt en naarmate de tijd verstreek kwamen er meer twitchers. Het klikken was niet van de lucht en de vreugdekreten waren regelmatig te horen.

Hij was zeer dominant en fel tegen andere ganzen en trok veel op met een kolgans.
Nadat een helikopter was overgevlogen en de vogels waren gevlogen. Gingen Jonathan en ik weer samen richting huis met leuke platen en een nieuwe lifer.

Ik had daarna nog een rondje gedaan en nog wat leuke foto's gemaakt.
                                          Geringde kauw bij mij achter (53, ringstation Holland, Man
 Kievit
 Aard/Veldhommel
 Kokmeeuw
 Nijlgans
 Grauwe gans
 Turkse tortel
 Krokussen
Witte krokus 

De volgende dag was het tijd om met Jacob een rondje te gaan doen. We reden naar de hiervoor genoemde plek maar helaas zonder Dwerg-resultaat. Maar er zaten wel andere wezens in de vorm van een Wintertaling, Stormmeeuw en een groep Kolganzen. Ik heb daar nog leuke foto's van kunnen maken.
 Wintertaling
 Wintertaling
 Kolgans
 Stormmeeuw
 
 
De reis ging verder naar Polder Nieuw-Lekkerland, maar die werd als snel onderbroken door een Roodborsttapuit langs de molenkade, waar hij in een wilgje zat. Deze soort is hier zeldzaam.  Vorig jaar heeft er in Kinderdijk 1 paartje gebroed en het lijkt erop dat hij zijn broedbiotoop heeft teruggevonden.
Hij vloog al weer terug naar de overkant waar we hem goed konden bekijken en FOTOGRAFEREN!
 
 
 
 Het was koud en al aan de donkere kant, dus we besloten allebei onze weg te vervolgen. Met een 3 nieuwe soorten voor de jaarlijst.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten