vrijdag 1 maart 2013

Dagje naar het oosten van het land

Er waren plannen om een keer richting Gelderland te gaan, en die werden een Donderdag uitgevoerd. Ik werd om 8 uur opgehaald door Bert de Jong. Op naar Gelderland.
Onderweg naar Bekendelle hadden we nog een Grote Lijster maar verder was het stil. Totdat we in het bos kwamen voor de Middelste bonte specht en Kortsnavelboomkruiper. Daar was een man met een geluidsapparaatje die ze ging tapen. De Kortsnavel reageerde wat feller erop dan de Mibo maar uiteindelijk konden we ze allebei op het lijstje schrijven. 2 nieuwe lifers waren alvast binnen.
De reis ging verder naar de Oehoe bij Winterswijk (De oehoe van www.beleefdelente.nl) Daar aangekomen was deze meteen te zien door de spaarzame kijkgaten. Maar ondanks dat heb ik nog wel leuke foto's kunnen maken.
Oehoe

Oehoe (vrouw)Nieuwe lifer 3 was binnen. De reis ging door naar de vistrappen van Berkelland waar aldus een Zwartbuikwaterspreeuw was gemeld. Bij aankomst was hij nog niet gezien of gemeld. En besloten we een gok te wagen op de linkerkant, dit bleek achteraf verkeerd want we werden erop gewezen, dat er aan de rechterkant een Waterspreeuw was gezien door de man die ons de weg wees. Waarna we dit prachtige beestje konden fotograferen en zien.

                                                                        Vistrap

Zwartbuikwaterspreeuw


 

Als laatste werd er een poging gewaagd op de Hutchins candese gans in Vriezenveen. Daar aangekomen bleken er geen ganzen aanwezig, maar na lang zoeken hadden we eindelijk een groep rietganzen waaronder Toendrarietgans en Kleine rietgans.
Kleine rietgans
 
                                                                       Toendrarietganzen                                                                               

Dit waren nieuwe voor mijn jaarlijst.
Maar de 'hutchins' konden we niet vinden. Jammer maar helaas, dan maar een bezoekje aan de frietzaak waar we ons tegoed konden doen aan Saté en Patatje met Mayo.
Het was weer een enorm geslaagde dag met 4 nieuwe soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten