woensdag 24 juli 2013

Dagje op stap met Jonathan

We hadden om half acht afgesproken in Oud-Alblas ons verheugend op een prachtig dagje Alblasserwaard en IJsselmonde. Het was bewolkt en het bleef bewolkt en toen het zelfs begon te regenen werden er andere bestemmingen gepland, om de geplande bestemmingen nog eens over te doen. We reden eerst naar de Zijdebrug om voorzichtig wat heikikkers te fotograferen.
Heikikkers

Heikikkers
De volgende bestemming lag bij Gors-Landhoeve. Op een lepelaar en wat tureluurs na was het daar vrij rustig. We waren daar snel uitgekeken en reden we door Polder-Streefkerk naar Langebroek waar een paar blauwgraslandjes liggen. Er vloog onderweg nog een regenwulp over en toen we over de plas heen keken zagen we nog 16 kleine plevieren. De blauwgraslandjes leek wel een verzamelplek van witjes van overal waar je keek/liep zag je de witte vlindertjes vliegen.


Klein geaderd witje
 

Wat libellen daar betrof zagen we bruinrode heidelibel en wat grote roodoogjuffers, variabele waterjuffers (gepredeerd door mijten) en lantaarntjes. Toen we hier waren uitgekeken verviel bestemming Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht Baanhoek. We gingen naar de Sophiapolder om onderweg mijn jas bij mij thuis te gaan halen. Daar aangekomen was het zonnetje doorgebroken en toen we met het pontje over gevaren waren begon het gewoon warm te worden.
Op de Sophia zelf hadden we de scoop neergezet en begon het lopen over het vlonderpad. Bij de kijkhut aangekomen hadden we een zeer aangename ontmoeting met Jan de Jong. Daar werd ons nog een zomertaling en wat bontbekplevieren aangewezen.
We waren weer gauw uitgekeken en toen we weer op het vasteland stonden vielen we met onze neus in een veldje van zwartsprietdikkopjes. Wat een mooi resultaat opleverde


 
We reden nog even achter de Karwei langs voor de ruigteterreintjes. Jonathan maakte zich hier gelukkig door een mooie zwarte roodstaart te platen en ik was blij met een zilverstreep(nachtvlinder) en een Tjif.
Zilverstreep

Tjiftjaf

 Tjiftjaf
 
En als goede afloop kwam Jonathan erachter toen we op de brug reden. Shit mijn verrekijker, tja dat werd teruggaan maar omdat we wisten waar hij lag vonden wij hem weer snel terug.
Gelukkig had deze dag toch nog een goede afloop.Geen opmerkingen:

Een reactie posten