zaterdag 8 juni 2013

Kort verslag Nachtvlinders

Gisterenavond had ik de eer om de nachtvlinderval bij Kinderdijk aan te zetten. Toen ik bezig was zag ik een beetje een onbekende vlinder vliegen, en toen deze ging zitten kon hij al snel benoemd worden als: Distelvlinder. Deze ongekende mooie vlinder kreeg toch echt voorrang op de dingen waar ik mee bezig was. Het was een tijd geleden dat ik die gezien had, en extra leuk omdat ik hem nog nooit op de foto had. 
Vervolgens die ochtend daarop te gaan controleren en dingen in potjes doen. Daarna ging ik naar Adri. Hendrik-Jan was er al, hij kwam net terug van het 'potten' in het Alblasserbos van Papendrecht.
De ronde kon beginnen. Soorten als Zwarte-c-uil, Schedeldrager, Groot avondrood, Populieren pijlstaart en Koolmotje waren snel gevonden. We waren bezig, en toen ik een kartonnetje uit de kist pakte zagen we iets heel bijzonders. Ik had deze soort al eerder in Kinderdijk. Het was een MOERASDUIVELTJE! Deze landelijk zeer zeldzame soort was toch wel de klapper van de dag.
Moerasduiveltje

Moerasduiveltje

Moerasduiveltje

Moerasduiveltje

Na alles uitgezocht te hebben reed ik met H-J mee naar Kinderdijk, ook daar was de vangst redelijk. Soorten zoals: Groot avondrood, Populierenpijlstaart, Gevlamde rietuil, Witte tijger, enz. enz.
Populierenpijlstaart
Groot avondrood

Groot avondrood
Witte tijger
Gevlamde rietuil

Snuitvlinder
Slawortelboorder
Alles was gedaan, en ging de tocht door naar de laatste bestemming niet wetende wat wij daar weer tegen zouden komen....
Wordt vervolgd

1 opmerking:

  1. Goed bezig man!
    Mooie foto's van distelvlinder!
    Grootavondrood staat ook hoog op mijn verlanglijstje!

    BeantwoordenVerwijderen