zaterdag 19 april 2014

Rondje Gelderland

Om 5 uur uit en om kwart voor 6 vertrekken, om dan half 8 bij de Korhoenders te staan op de Sallandse Heuvelrug. Bij aankomst stonden we op een niet-parkeerplek geparkeerd. Waar we de vouwfiets uitvouwden en Jacob alvast de omgeving ging verkennen. Terwijl hun over een bospad gingen namen wij de asfaltweg en kwamen zodoende bij een groep (amateur)vogelaars die zo af en toe is wat zagen. Maar toen wij er aan kwamen konden we er 4 op de lijst zetten waaronder 2 mannetjes en 2 vrouwtjes. Verder vlogen er nog een hoop Grote lijsters, Boompiepers, Geelgorzen, Kneuƫn, Boomleeuweriken en Veldleeuweriken. Op grote afstand vlogen er nog een paar Raven en even later konden we ook 2 Beflijsters op de lijst zetten.
Hen

Haan


Haan

Boompieper
 
 
Toen werd het weer tijd om terug te gaan. En wel naar de Winterswijk Bekendelle voor de Middelste bonte specht en Kortsnavelboomkruiper.
Een opvliegende Grote gele kwikstaart en een zingende Winterkoning, waren de enigste dingen die we hadden. Even later kwamen we op een plek met een paar Boomkruipers, Boomklevers en een Eekhoorn.


 
We hoorden al een poosje een Middelste bonte specht. En even later kwam er een overvliegen.
We liepen verder naar een beekje zonder een Kortsnavelboomkruiper. Waar wat prachtige Oranjetipjes rondvlogen. Toen we de beek rond hadden gelopen. Hoorden we al enige tijd  een Zwarte specht, die even later prachtig voor ons in de boom kwam zitten. Waar ook het nest bleek te zijn. Deze vogel was totaal niet schuw en kon dus ook leuk geplaat worden.
 
 
Dat hadden we ook weer gehad en werd het tijd om naar de Winterswijkse Oehoe te gaan kijken. Die nog voor Jonathan nieuw was. We hebben daar een heerlijk bakje soep op maar helaas geen Oehoe.
Wel een Citroevlinder.
 
De volgende nieuwe soort was de Bruine Klauwier, die we al vanuit de auto zagen zitten. Helaas was dit exemplaar een beetje schuw dus echt goede foto's konden niet gemaakt worden

 
 
 

 
Er werd eventjes overlegd of dat we Amerikaanse wintertaling gingen doen of de Dwerggans. Met algemene stemmen werd besloten de dwerggans te gaan doen. Bij Bemmel die slapend ontdekt werd door onze wakkere Jeftha. En kon eveneens geplaat worden.


Omdat ik nog Patrijs dit jaar moest, deed ik een voorstel om nog eventjes langs Gorichem te rijden om daar deze hoenders te vinden. De eer was aan mij om de 2 koppies die boven het gras uitstaken te vinden. We beslopen de Patrijzen en toen we tot op ..x.. aantal meter genaderd waren konden we leuke foto's maken.


Vanaf deze plaats wil Mr. Molenaar bedanken voor de prachtige dag en voor het lenen van zijn lens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten