zaterdag 26 april 2014

Libellen e.d. een dag met kroontje en griffel.

Vanmorgen stond ik om 6 uur in het Alblasserbos van Kortland voor de BMP-telling die ik 1x in de 2 weken doe. Als nieuwkomers voor dit jaar had ik  Tuinfluiter, Grasmus en Braamsluiper.
Daarna ging we Arie-Willem van der Wal tot 10 uur gezelschap houden op de telpost onder het genot van wat Gierzwaluwen en als krent nog een prachtige Visarend.
 
Camera stond niet goed ingesteld daardoor erg veel ruis in de foto.
 
Verder zwommen er nog een paar Grote canadese ganzen, Slobeenden er zongen wat Fitissen, Blauwborsten en Cetti's zangers. En AF EN TOE een hard gelach als Arie-Willem weer gek deed.

 
Omdat het zo weinig was, ging iedereen naar huis en werd het tijd voor Jonathan, Jeftha en mij naar Het kraaienbos te gaan om daar zodoende mijn eerste libellen te scoren.
We hadden de fiets nog niet neergezet of het was al raak met Vuurjuffers, Viervlekken, Lantaarntjes, Variabele waterjuffer en een Glassnijder.
 
 
 
 
 
De vlinders waren ook erg talrijk. Alle witjes waren aanwezig. Verder ook het Oranjetipje, Landkaartje, Dagpauwoog, Kleine vos, Kleine vuurvlinder en heel veel Bont zandoogjes.
Groot koolwitje

Pop Argusvlinder

Klein geaderd witje

Oranjetipje

Landkaartje

Kleine vuurvlinder 
 

We liepen verder en liepen tegen een Smaragdlibel aan. Verder werd er veel tijd besteed aan het fotograferen van libellen hieronder een overzicht.
Smaragdlibel

Viervlek

Glassnijder


Half uitgeslopen Vuurjuffer

Vuurjuffer

Grote roodoogjuffer

Vuurjuffer

Vuurjuffer

Smaragdlibel


Viervlek

 Viervlek

Viervlek

Viervlek

Viervlek

Viervlek

Lantaarntje
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten